Sistem hibrid
Boilerele hibride reprezintă o nouă soluție tehnică pentru încălzirea apei folosind surse de energie ecologic curate. Energia soarelui este folosită pentru încălzirea apei, care produce curent continuu cu ajutorul celulelor fotovoltaice, care încălzește apa din rezervor. Soluția originală este conectarea serpentinei de încălzire la panourile fotovoltaice, în care nu există pierderi de energie electrică și prin urmare aparatul funcționează foarte eficient, în timp ce protecția termică și reglarea în siguranță a întregului sistem este asigurată. Simplitatea și variabilitatea amplasării panourilor fotovoltaice, funcționarea lor fără întreținere și conectarea foarte simplă la rezervorul de apă folosind un cablu electric subțire oferă posibilități practic nelimitate de utilizare a dispozitivului în case familiale și cu panouri, precum și în clădiri industriale. Utilizarea panourilor fotovoltaice pentru încălzirea apei înseamnă producerea ecologică de energie electrică, care este consumată direct de utilizatorul acesteia în totalitate. Nu sunt necesare permisiuni pentru a vă conecta și nu trebuie achiziționate dispozitive suplimentare. Este cea mai eficientă și fără pierderi de utilizare a energiei electrice ecologice din panouri fotovoltaice de până acum.
Descrierea tehnică a dispozitivului
Boilerele electrice de tip LX ACDC/M și M+K folosesc două surse de curent electric pentru a încălzi apa. Curentul alternativ (AC) este din rețeaua electrică, iar curentul continuu (DC) este de la panourile fotovoltaice, care asigură producția ecologic curată de apă caldă și economisesc resurse financiare considerabile ale utilizatorului prin economisirea de gaz sau energie electrică din rețea. În plus, modelul M+K are încorporat un schimbător de tuburi pentru furnizarea căldurii dintr-o sursă externă. Încălzitoarele de apă LX ACDC/M și M+K au o bobină DC universală, care permite utilizarea serilor de putere A, B, C într-o bobină prin intermediul unei tranziții mecanice a cablului de alimentare pe bobină. În producție, spirala este întotdeauna setată la 2kW (8 panouri). Dacă utilizați un număr mai mic de panouri (4 buc=1,0kW sau 6 buc=1,5kW), este necesar să transferați cablul de alimentare la contactul corespunzător. Domeniul de putere A=1,0kW, B=1,5kW, C=2,0kW este marcat direct pe spirală la contactul corespunzător. Doar o persoană instruită profesional poate transfera cablul de alimentare la contactul corect! Boilerele LX ACDC/M și M+K sunt destinate utilizării panourilor fotovoltaice care au 30V + – 10% și 8.3A + – 5% per panou.
Un indicator de temperatură este amplasat în partea superioară a încălzitorului, care transmite informații despre temperatura apei din încălzitorul cu acumulare. Rezervorul este izolat cu spumă poliuretanică dură, care garantează pierderi minime de căldură. Cablajul este situat în partea inferioară a încălzitorului, sub un capac ușor demontant. Temperatura apei poate fi reglată cu termostate în intervalul 0-80 °C conform scalei marcate pe butonul termostatului. Intrarea apei rece este marcată cu albastru, ieșirea ACM cu roșu. Toate piesele din oțel sunt protejate împotriva coroziunii cu vopsea pulbere, piesele de legătură sunt placate
Încălzire solara a apeiă
Boilerele LX ACDC/M și M+K sunt proiectate să utilizeze ambele surse de energie electrică. O sursă stabilă de curent alternativ din rețea încălzește permanent apa la o temperatură care este setată cu ajutorul termostatului T1 (AC). În practică, se recomandă o temperatură de aproximativ 45°C. După atingerea temperaturii prestabilite, termostatul T1 (AC) oprește alimentarea cu curent alternativ. Curentul DC de la panourile fotovoltaice încălzește în continuare apa până la temperatura setată pe termostatul T2 (DC). Temperatura maximă recomandată este de 75°C. În cazul scăderii temperaturii apei (aportul de apă) sub 45°C, ambii curenți încălzesc apa foarte rapid și eficient. După atingerea unei temperaturi peste 45°C, alimentarea cu curent alternativ este oprită automat. În sezonul de iarnă (de la 1 noiembrie până la 1 martie) se recomandă setarea termostatului T1 (AC) la o temperatură mai ridicată din cauza luminii solare mai slabe.