Stații Biogaz
Pe piața în continuă schimbare din domeniul surselor de energie regenerabilă, Grupul IMAO este un furnizor lider de soluții complete pentru centralele solare și stațiile de biogaz din Slovacia. Serviciile noastre includ proiectarea, documentarea proiectului și implementarea în sine. De asemenea, oferim clientului suport tehnic și service pe toată durata lucrării.
20+
stații de biogaz realizate în Europa
Cum se produce biogazul?
Biogazul este un amestec de dioxid de carbon și metan. Apare oriunde materialul organic se descompune fără acces la oxigen (anaerob), de exemplu în tractul digestiv al rumegătoarelor. Dacă un astfel de proces este imitat corespunzător, biogazul poate fi folosit în mai multe scopuri. Unitatea de cogenerare transformă biogazul bogat în energie, în energie electrică și căldură. În timp ce curentul electric produs ajunge în rețeaua publică, energia termică obținută poate fi folosită, de exemplu, pentru încălzirea grajdurilor, clădirilor rezidențiale sau clădirilor industriale. Materiile prime regenerabile, cum ar fi porumbul, iarba, secara, printre altele, sunt potrivite ca materii prime pentru producerea de biogaz. Dar pot fi folosite și alte plante, de exemplu floarea soarelui sau sfecla de zahăr.
Biogazul poate fi produs și din îngrășăminte solide și lichide. Și în sfârșit, deșeurile organice sunt și ele una dintre posibilități, care altfel nu are altă utilizare. Deoarece materialele de intrare constau în mare parte din apă, ele se lichefiază în timpul procesului de fermentație. După ce substraturile de intrare sunt complet descompuse, îngrășământul lichid de înaltă calitate rămâne în rezervoare. Ciclul azotului este închis prin aplicarea de îngrășământ pe câmp.
Dacă vrei să produci biogaz cu succes și economic, ai nevoie de un partener care să poată reacționa rapid și corect. Clienții noștri vor aprecia eficiența, atât în planificarea construcțiilor, cât și în suportul operațional al stației de biogaz. IMAO electric vă poate oferi un pachet complet de servicii pentru a vă proteja investiția.
Tipuri de stații de biogaz
Stații de biogaz bazate pe producție agricolă. Stațiile de biogaz sunt proiectate ca una sau două trepte cu fermentație mezofilă. În instalațiile de biogaz cu o singură etapă, descompunerea substraturilor are loc într-un singur fermentator. În stațiile în două etape, procesul are loc atât într-un fermentator, cât și într-un cofermentator. Instalațiile de biogaz, ale căror intrări constau în principal din siloz de porumb sau iarbă, utilizează în general un sistem în două etape. Stația în două etape asigură un timp de reacție mai lung, în timp ce bacteriile din cofermentator sunt pe aceeași bază ca și bacteriile din fermentator. Stația de biogaz în două trepte face posibilă creșterea cantității maxime de gaze a materiilor prime de intrare cu 20%. În plus, procesul în două etape va asigura un grad mai mare de stabilitate a procesului. Astfel, de exemplu, dacă valoarea acizilor din fermentator crește din cauza unei dozări necorespunzătoare a materiilor prime de intrare, echilibrul poate fi restabilit prin pompare înapoi din cofermentator. Instalațiile de biogaz atașate fermelor folosesc adesea gunoi de grajd, care se descompune mult mai ușor decât silozul. Biogazul generat este cel mai adesea folosit pentru producerea combinată de energie electrică și căldură în unități de cogenerare. Alternativ, biogazul poate fi purificat la o calitate comparabilă cu gazul natural. Stațiile de biogaz în intervalul de câțiva megawați, combinate cu procesarea biogazului, pot constitui deja în următorii ani o parte semnificativă a producției de energie curată și autosuficientă.
Stații de biogaz pentru prelucrarea deșeurilor biologice
Fermentarea anaerobă a deșeurilor biologice aduce beneficii de mediu și socio-economice. Compania utilizează deșeurile biologice ca sursă de energie, în loc să acumuleze deșeuri în gropile de gunoi. În cursul fermentației, nu se creează doar biogaz, ci deșeurile biologice sunt transformate în digestat, care este și un îngrășământ agricol de înaltă calitate. Fermentarea anaerobă oferă o opțiune unică pentru reducerea emisiilor și generarea de energie din surse regenerabile, precum și returnarea deșeurilor biologice înapoi la ciclul biologic și transformarea deșeurilor în îngrășăminte agricole de înaltă calitate. Deșeurile biologice pot proveni din nenumărate surse precum gospodăriile, industria alimentară, abatoarele etc. Din acest motiv, stațiile de biogaz sunt planificate individual în funcție de nevoia actuală. Recepția, depozitarea, dezintegrarea și igienizarea deșeurilor sunt proiectate pe baza cantității așteptate și a caracteristicilor materiilor prime de intrare. Deșeurile tratate în acest mod servesc ca intrare pentru o instalație de biogaz în două etape.